Een seniorenverhuizing: hoe gaat dat in zijn werk?

Een verhuizing is voor senioren een ingrijpende en stressvolle gebeurtenis. Ouderen zijn gevoelig voor stress en om dit te beperken wordt vaak de hulp van een verhuisbedrijf ingeschakeld. In deze blog lees je hoe een seniorenverhuizing in zijn werk gaat.

Wat is een seniorenverhuizing?

Een seniorenverhuizing is eigenlijk niets meer dan het verhuizen van ouderen naar een verzorgingstehuis, aanleunwoning of een ander soort begeleidend wonen. In de meeste gevallen gaan ouderen kleiner wonen, waardoor een deel van de inboedel weg kan.

Sommige verzorgingstehuizen stellen eisen met betrekking tot de inboedel, waar ook nog rekening mee gehouden moet worden. Het voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf voor een seniorenverhuizing is dat de verhuizers meer hulp bieden op het gebied van de selectie van de inboedel.

Buiten dit om is de verhuizing een erg stressvolle gebeurtenis voor de oudere. Ouderen zijn gevoelig voor stress, waardoor het fijn is dat familie ook de tijd heeft om de oudere goed te begeleiden. Door het verhuizen zelf uit te besteden, is hier ook de tijd voor.

Welke werkzaamheden komen erbij kijken?

Qua werkzaamheden verschilt een seniorenverhuizing amper van een gewone verhuizing. Er moeten spullen worden ingepakt, meubels worden gedemonteerd en alles moet worden overgebracht naar het nieuwe adres. Hier moet vervolgens alles weer worden uitgepakt, de meubels moeten weer in elkaar en de nieuwe woning moet worden ingericht.

Welke werkzaamheden het verhuisbedrijf uitvoert, bepaal je zelf. Verhuisbedrijven bieden naast het verhuizen van de inboedel nog vele extra diensten, zoals:

  • Inpakservice: het in- en eventueel uitpakken van de inboedel.
  • Montageservice: het (de)monteren van de meubels.
  • Selectie van de inboedel: vaak gaan senioren kleiner wonen, waardoor niet alle spullen kunnen meeverhuizen. De verhuizers helpen bij het maken van een selectie.
  • Inboedel opslag: het opslaan van de inboedel die niet meeverhuist naar de nieuwe woning. Andere opties zijn het vervoeren van de inboedel naar de vuilstort of naar andere familieleden.
  • Bezemschoon opleveren: het verhuisbedrijf voert schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uit zodat de woning bezemschoon wordt opgeleverd.

Wat kost een seniorenverhuizing?

De kosten van een seniorenverhuizing zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de woning, de omvang van de inboedel, het tarief van het verhuisbedrijf, de voorrijdkosten, het aantal verhuizers en de grootte van de verhuiswagen. Ook is het huren van een verhuislift een factor die de totaalprijs beïnvloed.

Een kleine verhuiswagen van 20 m³ en 1 verhuizer kost gemiddeld €400,- tot €700,-. Voor een grote verhuiswagen van 50 m³ en 2 verhuizers moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €820,- en €1170,-.

Voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

Het inschakelen van een verhuisbedrijf biedt vele voordelen. Een aantal daarvan zijn eerder in deze blog al kort benoemd. Andere voordelen zijn:

  • Zorgeloos verhuizen: een verhuisbedrijf helpt bij het inpakken van de inboedel, het (de)monteren van de meubels en het overbrengen van de spullen naar de nieuwe woning. De inboedel is verzekerd tegen schade die tijdens de verhuizing ontstaat.
  • Ervaren en vakkundige verhuizers: door hun jarenlange ervaring en goede opleiding weten de verhuizers precies hoe ze verhuizing moeten aanpakken om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze werken hierdoor snel en efficiënt.
  • Verhuizers beschikken over de juiste materialen: het verhuisbedrijf beschikt niet alleen over de juiste kennis, maar ook over de juiste materialen. Een verhuiswagen, inpakmateriaal en verhuislift zijn daar voorbeelden van. Deze materialen hoef je allemaal niet zelf nog eens te regelen.

Wil je weten wat een verhuisbedrijf nog meer voor je kan betekenen? Lees hier meer over verhuizen!

Bekijk ook