Voorkom pollen in huis met de perfecte luchtreiniger

De klok is een uur vooruit gezet, dat betekent dat de lente begonnen is. Bij de meeste mensen levert dat positieve associaties op, maar mensen die last hebben van hooikoorts denken daar soms toch wat genuanceerder over. Vooral op hele zonnige dagen kan het beter zijn om binnen te blijven, zodat zo veel mogelijk irritatie bespaard blijft. Dat helpt natuurlijk alleen als het lukt om de verschillende ruimtes thuis pollenvrij te houden. Met de juiste luchtreiniger tegen allergieën gaat je dat lukken. 

Luchtreinigers en wetenschap

Vooropgesteld: het gebruik van een enkele luchtreiniger in huis biedt geen soelaas als je bijvoorbeeld een grote ruimte wil filteren. Ook luchtreinigers hebben hun grenzen als het aankomt op effectiviteit. Ook uit wetenschappelijk onderzoek kunnen er geen harde conclusies getrokken worden. Verschillende autoriteiten meldden een aantal jaar geleden dat luchtreinigers helpen bij verbeteren van de luchtkwaliteit, maar het voorkomen van allergische reacties is uitgesloten. Tegelijkertijd is het vooral voor astmapatiënten en mensen met gevoelige longen een uitkomst. 

Huis regelmatig reinigen 

Een luchtreiniger tegen allergieën kan helpen, maar een luchtreiniger in huis nemen is niet voldoende. Zorg dat je het huis met enige regelmaat goed schoonmaakt. Besteed extra aandacht aan raamvensters. Dat is dé plaats waar pollen terechtkomen als een raam dicht is. Als je het raam even open zet, kan het zo naar binnen waaien. Mocht je kiezen voor een luchtreiniger dan is het belangrijk dat de luchtreiniger een HEPA-filter heeft, omdat dit type filter de kleinste deeltjes uit de lucht kan filteren. Sommige luchtreinigers gebruiken een ander systeem, zoals een ionisator, die ervoor zorgt dat stofdeeltjes op de grond belanden. Deze kun je dan verwijderen met een stofzuiger.

Wil je af van hooikoortsklachten in huis? Overweeg dan de aanschaf van een luchtreiniger. Voor de zomer zijn er luchtreinigers met een aircofunctie, die niet alleen de lucht zuiveren maar ook zorgen voor verkoeling in huis. Meer informatie? Bezoek de website van klimaatapparatuur.nl

Bekijk ook