Een koeler huis in de zomer met een hordeur

De zomer is de tijd van het jaar waar we het hele jaar naar uitkijken. Bij de zomer horen echter ook warme nachten en soms is het lastig om goed te slapen wanneer het warm is. Het Nederlandse klimaat heeft over het algemeen een hoge luchtvochtigheid, wat ervoor zorgt dat wanneer de temperatuur stijgt er sprake is van een drukkende warmte. Dit weer trekt vaak veel muggen en steekbeesten aan.

Om ervoor te zorgen dat je je huis kan ventileren zonder dat je allerlei beesten en ongedierte binnenhaalt, kun je kiezen voor een plisse hordeur. Een plissé hordeur is een deur met een aluminium of kunststof frame met binnenin gespannen gaas.

Steeds meer mensen kiezen voor een plissé hordeur

Een plissé hordeur heeft vele voordelen en het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen hiervoor kiezen en de deur naar de tuin voorzien van een hor. De Hor is van zogeheten fiber materiaal dat enigszins elastisch is en direct terugbuigt wanneer er iets tegenaan komt.

De hor staat dan ook altijd strak gespannen wat ervoor zorgt dat deze er ook mooi uitziet. De kleur van de hor is in de meeste gevallen zwart, wat zorgt voor een elegante uitstraling die vrijwel in elk interieur past. Daarnaast heeft de zwarte kleur van de hordeur ook nog eens een zonwerende werking, waardoor het binnen aanzienlijk koeler blijft dan zonder hordeur.

Nooit meer pollen en stof in huis

Sommige mensen hebben bij de verandering van het seizoen en wanneer het zomer is last van allergieklachten zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Door gebruik te maken van een plissé hordeur zal de kwaliteit van de binnenlucht aanzienlijk verbeteren en blijven pollen ook buiten de deur. Het gaas van de hor is dusdanig klein dat de lucht erdoorheen kan, maar dat zelfs stof en pollen buitengehouden worden.

Het frame van de deur is als gezegd meestal van aluminium gemaakt, wat niet alleen ijzersterk is, maar ook nog eens zeer licht is en daardoor de deur zeer makkelijk open en dicht te doen is. Er komen de laatste jaren steeds meer gespecialiseerde bedrijven bij die zich richten op plissé hordeuren. De meeste bedrijven bieden bovendien deuren op maat aan, zodat je niet alleen op een standaard deur, maar bijvoorbeeld ook op schuifpui een hordeur kan instaleren.

Bekijk ook